"Egyedi" alapú koktélreceptek

( Becherovka, CachacaFütyülős,)

Becherovka koktélok

(Amarena, Bech-Okizol, Becherovka Ocean, Beton, Bohemian Rapsody, Firestone, Nanna in Prague, Orange Steamer, Red Moon)


Amarena

- 4cl Becherovka
- 2cl Amarena szirup
- 2cl Cseresznyelé

A megmelegített megyléhez öntsük hozzá a szirupot és a becherovkát, majd keverjük meg. Fontos hogy a meleg italokat talpas, vagy füles pohárban kínáljuk, hogy ne égesse meg magát vele senki. Boltokban lehet kapni pohárra "csiptethető" füleket is.

 


Bech-Okizol

- 4cl Becherovka
- 2cl Mentás csokilikőr
- 16cl Forró csoki

A forró csokihoz öntsük hozzá a becherovkát és a szirupot, majd keverjük meg alaposan. Fontos a füles vagy talpas pohár.

 


Becherovka Ocean

- 3cl Becherovka
- 1cl Fehér rum
- 2cl Baracklikőr
- 1cl Blue Curacao
- Néhány mentalevél
- Fanta citrom a felöntéshez

A mentaleveleket törôfával szétnyomkodjuk a Collins-os pohár alján, jeget merünk rá, majd az összetevőket hozzáadagoljuk. Felöntjük Fanta citrommal, és óvatosan bárkanállal megkeverjük. Díszítsük mentalevéllel, limeszelettel, és kínáljuk szívószállal.


 

Beton

- 4cl Becherovka
- 4 gerezd vagy szelet lime
- Tonic a felöntéshez

A pohár alján elhelyezzük a lime-szeletkéket, könnyedén megnyomkodjuk egy törőfával. Erre lapátoljuk a jeget, majd erre töltjük a Becherovkát és végül a tonikot is. Szervírozás előtt bárkanállal felkeverjük ? lehetőleg úgy, hogy a zöldcitromdarabkák ?lebegjenek? a pohárban. Limeszeletekkel díszítsük, és kínáljuk szívószállal.

 


Bohemian Rapsody

- 4cl Becherovka
- 1cl Mandarinszirup
- 2-3 db Szegfűszeg
- 15cl Narancslé

Az alpnyagokat töltsük egy hőálló pohárba majd melegítsük fel mondjuk mikróban. Itt is fontos a füles vagy talpas pohár. Mandarindarabbal, szegfűszeggel, vaníliarúddal díszíthetjük


Firestone

- 4cl Becherovka
- 2cl Moskovskaya vodka
- 2cl Narancsszirup
- 2cl Citromlé

Egy hőálló pohárban felmelegítjük az összetevőket, kanállal megkeverjük majd kétfelé töltjük shot-os poharakba. A pohárkákra narancsszeletkéket helyezünk, amelyeknek a közepét kevés cukorral megszórjuk, pár csepp overproof rummal meglocsoljuk majd lángra gyújtva szervírozzuk.

 


Nanna in Prague

- 3cl Becherovka
- 2cl Fehér rum 
- 1cl Limeszirup
- 1cl Eperszirup
- Ribizlilé a felöntéshez

A Ribizke kivételével az összetevőket sékerben jégkockákkal összerázzuk, majd high-ball pohárba jégre töltjük és felöntjük, rostos ribizli üdítővel. Végül az egészet bárkanállal átkeverjük. Díszítsük ehető virággal (pl akác), kínáljuk szívószállal.


Orange Steamer

- 3cl Becherovka
- 1kanál méz
- 2 gerezd lime
- 12cl Narancslé

Az összetevőket egy hőálló talpas vagy füles pohárba tesszük, és a kávéfőző gőzölőjének segítségével felmelegítjük. Díszítsük limegerezddel.

 


Red Moon:

- 4cl Becherovka
-15 cl Ribizlilé
- 5cl szódavíz

Egy Collins-os pohárba tegyünk bele óvatosan egy lime spirált, majd töltsük tele jégkockákkal. Öntsük hozzá a Becherovkát, a ribizlilevet, végül pedig a szódát. Az egészet óvatosan kavarjuk meg, díszítsük limeszeletel, és kínáljuk szívószállal.

 


Cachaca koktélok

(Batida Abaci, Batida De Banana, Caipirinha, Devil Inside, Vad Pirinha)


Batida Abaci

- 5cl Cachaca
- 6cl Ananászlé
- 1cl Cukorszirup
- 1cl Limelé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük ananászdarbbal, és kínáljuk szívószállal.


Batida De Banana

- 4cl Cachaca
- 1 Egész banán
- 6cl Ananászlé
- 4cl Tejszín

A hozzávalókat törtjéggel tegyük a blenderbe, turmixoljuk össze, majd öntsük egy hurrikán pohárba. Díszítsük banánnal, kínáljuk két szívószállal


Caipirinha

- 5cl Cachaca
- 4 Gerezd lime
- 2 teáskanál cukor

A lime szeleteket törőfával egy Old Fashioned pohár alján törjük össze, majd a jéggel rétegelve hagyjuk is banane a szeleteket, majd öntsük fel a Cachaca-val. Kínáljuk szívószállal. Ha a lime szeletek mellé pár szem epret is préselünk akkor az Epres Caipirinha-t kapjuk meg.


Devil Inside

- 4cl Cachaca
- 2cl Passion Fruit szirup
- 1cl Vaniliaszirup
- 2 Gerezd citrom leve
- 2 Szelet vékony chili

A shakerben (a chili kivételével) összerázzuk az alpanyagokat, majd koktélospohárba szűrjük. A chiliszeleteket, mint ördögszarvakat szúrjuk a koktélos pohár peremére.


Vad Pirinha

- 6cl Cachaca
- Friss bogyós gyömülcsök: málna, eper, szeder
- 2 Teáskanál barnacukor
- 3-4 Gerezd Zöldcitrom

A pohárban a cukorra szórt zöldcitrom- és gyümölcsdarabokat törőfával összetörjük, a poharat telemerjük tört jéggel, majd rátöltjük a Cachacát, és az egészet bárkanállal nagyon alaposan összekeverjük. Díszítsük a megmaradt bogyós gyümölcsökkel, és kínáljuk szívószállal.


Fütyülős koktélok

(Apri Cooler, Blondie Green, FHM, Honey Bull, Madame Marmelaide, Mellow Mood, Ruby RoseSex On The Peach, Son of PeachSummer Bee, Twinpeach,)


Apri Cooler

- 4cl Fütyülős barack
- 2 gerezd Limelé
- 2cl Papayaszirup
- 8cl Narancslé

A hozzávalókat töltsük bele egy shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük narancskarikával, és kínáljuk szívószállal.

 


Blondie Green

- 2cl Fütyülős Mézes Barack
- 2cl Midori
- Ananászlé a felöntéshez

A hozzávalókat tegyük egy Shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük ananásszelettel, kínáljuk szívószállal.

 


FHM (Fütyülős-Hennessy-Monin)

- 3cl Fütyülős Barack
- 3cl Hennessy VS
- 2cl Monin Barackszirup

A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze. Ezután szűrjük koktélospohárba, díszítsük narancshéj spirállal.

 


Honey Bull

- 4cl Fütyülős Mézes Barack
- Energiaital a felöntéshez (pl Redbull vagy Bomba)

A hozzávalókat öntsük bele egy Collins-os vagy Highball-os pohárba, majd keverjük meg kicsit. Díszítsük narancskarikával és kínáljuk szívószállal.

 


Madame Marmelaide

- 4cl Fütyülős Barack
- 1-2 teáskanál baracklekvár
- 2 Citrom leve

A hozzávalókat tegyük shakerbe, erőteljesen rázzuk össze, hogy a lekvár is elkeveredjen. ezután szűrjük koktélospohárba, majd díszítsük ehető virággal (pl akác).

 


Mellow Mood

- 4cl Fütyülős Mézes Málna
- 2cl Málnapüré
- 2-3 gerezd zöldcitrom
- Gyömbér a felöntéshez
A málnapürét a fütyülőssel, és a zöldcitrom levével egy Colinsos pohár aljába csavarjuk. Tegünk rá jégkockát és öntsük fel a gyömbérrel. Ha tudunk használjunk gyömbérsört (és ha tudunk ezt Old Jamaica-val tegyük).

 


Ruby Rose

- 4cl Fütyülős Mézes Málna
- Áfonyalé a felöntéshez

A hozzávalókat Collins-os pohárban keverjük össze, limeszelettel díszítjük, szívószállal kínáljuk.

 


Sex On The Peach

- 2cl Fütyülős Barack
- 2cl Baracklikőr
- Ananászlé, és áfonyalé a feltöltéshez

Collins-os pohárba öntsük bele a fütyülőst, és a baracklikőrt, öntsük fel először az anászlével, majd óvatosan az áfonyalével. Ananászcikkellyel díszítsük, és kínáljuk szívószállal.

 


Son of Peach

- 3cl Fütyülős Barack
- 3cl Barna rum
- 1cl Eperszirup
- 2 gerezd citrom leve
- 1 egész őszibarack

A hozzávalókat öntsük blenderbe, turmixoljuk össze, majd öntsük a jégkásás italt egy Collins-os pohárba. Díszítsük citromgerezddel, és kínáljuk szívószállal.

 


Summer Bee

- 4cl Fütyülős Mézes Barack
- 1 szem eper
- 2 gerezd Lime
- 1cl Papaya szirup
- Gyömbér a feltöltéshez.

Egy Collinos vagy Sling pohár alján törjük össze az epret és a zöldcitromot. Ezután tegyük rá a jeget, majd öntsük fel a maradék hozzávalóval. Díszítsük egy eperszemmel, és kínáljuk szívószállal.

 


Twinpeach

- 4cl Fütyülős Barack
- 3cl Barackpüré (turmix)
- Fél Zöldcitrom leve

A hozzávalókat öntsük bele egy turmixgépbe és turmixoljuk össze. ezután jégkásástul öntsük egy Hurrikán (vagy Poco Grande) pohárba. Díszítsük citruskaikákkal, és kínáljuk szívószállal.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik