Gin alapú koktélreceptek

( Amit én iszom nyáron (L.A)Blue Arrow, Bronx, Collins, Fifty Fifty, Flying Dutchman, Gimlet, Gin Daisy, Gin Fizz, Gin Swizzle, Grey HoundKeats Sapphire, Luigi, Maidens Prayer, Martini, Orange Blossom, Pink Gin, Sapphire Breeze,  Sapphire Crush, Singapore Sling, White Lady)


Amit Én iszom nyáron

- 6cl Gin
- 1cl Passion fruit szirup
- fél lime (2-4 gerezd)
- zöldalma
- 2/3 rész Tonic
- 1/3 rész Ásványvíz

A hozzávalókat a  Collins-os pohárba öntjük, rátesszük a zöldalmakarikát, és a limeszeleteket. Szívószállal kínáljuk. (A koktél Lajsz András receptje)


Blue Arrow

- 3cl Gin
- 1cl Tripple Sec
- 1cl Blue Curacao
- 1cl Limelé

A hozzávalókat zúzott jéggel tegyük shakerbe, majd rázzuk össze, és szűrjük koktélos pohárba. Az ital alkoholtartalma 21-27%.


Bronx

- 3cl Gin
- 1cl Száraz Vermut
- 1cl Édes Vermut
- 1cl Narancslé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, rázzuk jól össze majd szűrjük koktélos pohárba. . Az édes és a száraz vermut arányának változtatásával tehetjük a koktélt szárazzá vagy édessé. vagy Próbáljuk ki az édes vermut nélküli Bronx Dry-t. Az ital alkoholtartalma 18-20%


Collins 

- 4cl Gin
- 1cl Cukorszirup
- 12cl Szóda
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba mejd keverjük meg. Díszítsük citromkarikával, és kínáljuk szívószállal. Ha édeskés ízű Gint használunk akkor Tom Collins koktélt keverünk, ha pedig Dry Gint használunk akkor John Collins kerül a poharunkba. Az ital alkoholtartalma 9-10%.


Fifty Fifty

- 3cl Gin
- 3cl Száraz Vermut

Tegyük keverőpohárba a hozzávalókat, majd keverjük össze, végül szűrjük koktélospohárba. Díszítésnek tegyünk hozzá egy szem olajbogyót. Az ital alkoholtartalma 20-28%.


Flying Dutchman

- 4cl Gin
- 2cl Tripple Sec

Töltsük a hozzávalókat egy félig jéggel töltött Old Fashioned-es pohárba, majd óvatosan keverjük el őket. Az ital alkoholtartalma 29-31%.


Gimlet

- 4cl Gin
- 2cl limelé

A hozzávalókat Old fashioned-es pohárba töltjük és elkeverjük. Használhatunk a Gin helyett Tequilát, Vodkát vagy Rumot. Az ital alkoholtartalma 16-25%.


Gin Daisy

- 5cl Gin
- 3cl Szódavíz
- 2cl Grenadine
- 1cl Citromlé

A szóda kivételével tegyük Shakerbe a hozzávalókat, rázzuk össze, majd szűrjük Old Fashioned pohárba. Öntsük fel a szódával, díszítsük naranccsal, koktélcseresznyével, vagy mentalevéllel. Az alapitalt kicserélhetjük, így készíthetünk Vodka Daisy-t, Brandy Daisy-t, vagy Rum Daisy-t. Az ital alkoholtartalma 12-17%.


Gin Fizz

- 4cl Gin
- 1dash Cukorszirup
- 8cl Szódavíz
- 2cl citromlé

A shakerbe öntsük bele a hozzávalókat a szóda kivételével, rázzuk fel alaposan, majd szűrjük Collins-ospohárba. Öntsük fel szódavízzel, díszítsük citromdarabokkal, kínáljuk szívószállal.  Ha a citromot és a cukorszirupot lime-al helyettesítjük, Lime Gin Fizz-t kapunk, ha a gin-t rumra cseréljük, akkor Rum Fizz-t ihatunk. Ha tojást is rakunk bele, kész a Royal Fizz (ekkor turmixgépben csináljuk) Az ital alkoholtartalma 10-11%


Gin Swizzle

- 4cl Gin
- 1dash Angostura
- Fél lime leve
- 1cl Cukorszirup
- 6cl Szódavíz.

A hozzávalókat öntsük bele egy Collins-os pohárba, keverjük fel, és már fogyasztható is. Díszítsük limeszelette, esetleg mentalevéllel, Kínáljuk szívószállal. Az ital alkoholtartalma 12-14%.


Grey Hound

- 6cl Gin
- 14cl Grapefruitlé

A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba, keverjük meg, díszítsük narancsszelettel, kínáljuk szívószállal.


Keats Sapphire

- 3cl Gin
- 3cl Tripple Sec
- 2cl Mixed Berry püré
- 2cl Áfonyalé

A hozzávalókat shakerben rázzuk össze jó alaposan, majd szűrjük Old Fashioned-es pohárba. Díszítsük bogyós gyümölcsökkel, és kínáljuk szívószállal.


Luigi

- 4cl Gin
- 1dash Tripple Sec
- 1cl Száraz vermut
- 1cl Narancslé
- 1cl Grenadine

A hozzávalókat rakjuk keverőpohárba, óvatosan keverjük össze, majd szűrjük koktélospohárba. Díszítsük narncsszelettel. Az ital alkoholtartalma 19-26%.


Maidens Prayer

- 4cl Gin
- 1 dash Angostura
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat öntsük bele a shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélospohárba. Ha rakunk bele 2cl brandy-t koktélunk elveszti ártatlanságát, Maiden-no-more (már nem szűz) koktélt kapunk. Az ital alkoholtartalma 22-27%.


Martini

- 8 cl Gin
- 1cl Száraz vermut

A száraz vermuttal filmesítsük meg a koktélospoharat, majd öntsük hozzá a Gin-t. Díszítsük olivabogyóval. A koktél James Bond kedvenc itala, de kerüljük el a hollywoodi észkombájnok hibáit, és soha ne rázzuk fel a Martini koktélt, ugyanis összetörik (és egy fehéresebb, áttetszetlen trutymót kapunk). Ezen kívül az ital érdekessége a Design-ja. Ugyanis ha megnézzük tisztán majd egy deci Gin-t iszunk, csak sokkal flashebb a pultnál egy Martini koktélt kérni mint egy deci Gin-t. Az ital alkoholtartalma 25% körül


Orange Blossom

- 4cl Gin
- 1cl Cukorszirup
- 6cl Narancslé

A hozzávalókat öntsük shakerbe, jól rázzuk össze, majd töltsük ki egy borospohárba. Díszítsük narncsszelettel, és koktélcseresznyével. az ital alkoholtartalma 13-17%.


Pink Gin

- 4cl Gin
- 1dash Angostura

A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, rázzuk össze,  majd szűrjük koktélospohárba. Az ital alkoholtartalma 25-39%.


Sapphire Breeze

- 6cl Gin
- 3cl Grapefruitlé
- 3cl Áfonyalé
- 1 Gerezed lime leve

A hozzávalókat highball, vagy collins-os pohárba töltjük, bárkanállal óvatosan megkeverjük, és szívószállal kínáljuk.


Sapphire Crash

- 5cl Gin
- 3-4 darab koktélnarancs
- 2 kanál barnacukor

A shaker aljában a darabkákra vágot koktélnarancsokra jégkockákat lapátolunk, amelyhez hozzáadjuk a gint és a nádcukrot. A shakerben jó alaposan összerázzuk, majd a pohárba törtjégre szervírozzuk.Singapore Sling

- 5cl Gin
- 2cl Cherry Brandy
- 3cl Citromlé
- 6cl Szódavíz

A hozzávalókat öntsük bele egy Collins-os pohárba, majd keverjük meg. Kínáljuk szívószállal.


White Lady

- 4cl Gin
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, rázzuk össze, majd szűrjük koktélospohárba. Citrom vagy narncsspirállal díszíthetjük. Itt előjön a Martini során említet átlátszatlanság, amit megfigyelhetünk a felrázott Gin esetében. Az ital alkoholtartalma 22-29%.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik