Rum alapú koktélreceptek

(Acapulco, After Sex, Bacardi CocktailBahama Mama, Bermuda Rim SwizzleBetween the Sheets, Blue Hawaiian, Carribean RomanceCorkscrew, Costa del Sol, Cuba Libre, Daiquiri, Deja Vu (T.G)Green Apple Daiquiri, Grenada, Mai Tai, Mojito, Pina Colada, Planters Punch, SuburbanWiki-Waki-Woo, Zombie)


Acapulco

- 3cl Fehér rum
- 2cl Tequila
- 2cl Kókuszlikőr
- 6cl Ananászlé
- 3cl Grapefruitlé

A hozzávalókat a shakerbe rakjuk, jól összerázzuk, majd egy Hurrikán pohárba szűrjük. Díszítsük ananász vagy narancsszelettel, koktélcseresznyével. Szívószállal kínáljuk. ha a kókuszlikőr helyett lenne véletlenül otthon eredeti kókusztej, próbáljuk ki azzal, kiemeli a koktél trópusi jellegét. (persze ekkor önthetünk bele több rumot, hogy pótoljuk az alkoholveszteséget. Az ital alkoholtartalma 12-16%


After Sex

- 3cl Fehér Rum
- 3cl Malibu
- Fél citrom leve
- 1cl Grenadine
- 12cl Ananászlé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük koktélcseresznyével, és kínáljuk két szívószállal.


Bacardi Cocktail

- 3cl Fehér Rum
- 1cl Limelé
- 1cl Cukorszirup
- 1 Teáskanál Grenadine

A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, majd jól rázzuk össze. Szűrjük koktélospohárba, és díszítsük egy pálcikára húzott koktélcseresznyével. Az ital alkoholtartalma 13-18%.

 


Bahama Mama

- 2cl Fehér Rum

- 2cl Fekete Rum
- 2cl Malibu
- 1cl Kahlua
- 1cl citromlé
- 12cl Ananászlé
- 1dash Grenadine

A hozzávalókat a grenadine kivételével tegyük shakerbe, rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba. Ezután öntsük bele a grenadine-t és keverjük fel óvatosan az alján. Díszítsük ananászcsillaggal, koktélcseresznyével, kínáljuk szívószállal.

 


Bermuda Rum Swizzle

- 8cl Fekete Rum
- 1 Lime
- 3cl Ananászlé
- 3cl Narancslé
- 1cl Grenadine

A lime levét csavarjuk bele egy highball pohárba, majd a jéggel rétegeljük bele. A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, jól rázzuk össze, és szűrjük a pohárba. Kínáljuk ananászszelettel/csillaggal, koktélcseresznyével és szívószállal.


Between the Sheets

- 2cl Fehér Rum
- 2cl Brandy vagy Konyak
- 2cl Tripple sec
- 1cl Citromlé

A hozzávalókat öntsük egy shakerbe, jól rázzuk össze, majd töltsük ki egy koktélos pohárba. Díszíthetjük citromcsillaggal, vagy citromkarikával. Az ital alkoholtartalma 22-33%.

 


Blue Hawaiian

- 2cl Fehér Rum
- 2cl Kókuszlikőr
- 2cl Ananászlé
- 1cl Blue Curacao

 A hozzávalókat töltsük bele a Shakerbe majd jól rázzuk össze. Ezután szűrjük koktélospohárba. Díszíthetjük koktélcseresznyével, narancs vagy ananászszelettel. Az ital alkoholtartalma 12-15%

 


Caribbean Romance

- 5cl Fehér Rum
- 2cl Amaretto
- 6cl Ananászlé
- 6cl Narancslé
- 1 dash Grenadine

A hozzávalókat (a grenadine kivételével) beleöntjük a Shakerbe, jól összerázzuk majd Collins vagy Highball Pohárba töltjük. Ezután beleöntjük a grenadine-t és óvatosan felkavarjuk az alján. Szívószállal narancs vagy ananászszelettel kínáljuk. Az ital alkoholtartalma 10-12%


Corkscrew

- 5cl Fehér rum
- 1cl Barackpálinka
- 1cl Száraz vermut

A hozzávalókat Shakerben összerázom majd koktélospohárba szűröm. Az ital alkoholtartalma 27-35%.


Costa del Sol

- 5cl Fehér Rum
- 2cl Édes v
ermut
- 2cl Cukorszirup
- 7cl szódavíz
- 1cl citromlé

A hozzávalókat töltsük egy Collinsos pohárba, néhányszor kavarjuk meg, majd díszítsük narancskarikával, koktélcseresznyével. Szívószállal kínáljuk. Az ital alkoholtartalma 11-13%


Cuba Libre

- 5 cl Fehér rum
- fél lime leve
- Kóla

A limeot facsarjuk a collinsos pohárba, majd öntsük hozzá a rumot, végül öntsük fel tetszés szerint kólával. Díszíthetjük a megmaradt lime héjával, vagy limekarikákkal, limeszallagokkal. Használhatunk rum helyett brandy-t akkor a Brandy Cuban koktélt kapjuk meg. A koktél keletkezése 1900 körülre Cuba spanyol uralom alóli felszabadulására tehető. A megérkező amerikai katonák hozták magukkal (mint sokfelé Európába) a közkedvelt kólájukat. A cubai rum, és a kóla találkozásából pedig megszületett a Cuba Libre (libre=szabadság). Ha a fehér helyett barna rumot használunk, a kóla helyett pedig gyömbért akkor a Bacardi Oro Mule nevű koktélt kevertük ki.Az ital alkoholtartalma 9-10%.

 


Daiquiri

- 4cl Fehér Rum
- 2cl limelé
- 1 teáskanál cukorszirup

A hozzávalókat jégdarával öntsük a shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélos pohárba, díszítsük koktélcseresznyével. Ha ugyanezt Old Fashioned-es pohárban, + 4cl Ananászlével és +4cl gyömbérrel (ekkor az italt nem shakelem hanem turmixolom) készítjük, akkor Havanna Beach-et ihatunk Az ital alkoholtartalma 18-25%.

 


Deja Vu

- 4cl Fehér rum
- 2cl Passion Fruit szirup
- 1cl Citromlé
- 12cl Feketeribizli

A hozzávalókat Shakerben összerázzuk és Collin-os pohárba szűrjük, Szívószállal kínáljuk. A koktél Tóth Géza receptje. Alkoholtartalma 15-17%

 


Green Apple Daiquiri

- 4cl Bacardi Superior Krémlikőr
- 2cl Zöldalmaszirup
- Fél Lime leve
- Fél Zöldalma

A hozzávalókat blenderben jól összeturmixoljuk, majd Old Fasioned-es pohárba öntjük. Díszítsük zöldalma darabkákkal, és kínáljuk szívószállal.


Grenada

- 4cl Barna rum
- 1cl Édes vermut
- 1cl Narancslé
- Fahéj

A hozzávalókat keverőpohárban keverjük össze majd szűrjük egy koktélos pohárba. Díszítsük fahéjdarabokkal. Az ital alkoholtartalma 18-25%

 


Mai Tai

- 3cl Fehér Rum
- 2cl Stroh Rum
- 3cl Barna Rum
- 2cl Curacao
- 1 Lime leve
- 1cl Grenadine
- 1cl Mandula szirup
- 6cl Narancslé

A hozzávalókat (a stroh rum nélkül) öntsük a shakerbe majd jól rázzuk össze az egészet. Szűrjük Collins-os pohárba, öntsük rá a tetejére a 72%-os rumot, díszítsük ananászkockával, mentalevéllel, koktélcseresznyével. Ha a Mai Tai Original-t akarjuk keverni, csempésszünk bele 3cl 80% körüli barna rumot, és egy kevés Oregat szirupot. Ha csak több féle fehér rumunk van akkor azzal is helyettesíthetjük a barnát, de akkor Mai Tai Light-ot kapunk.

 


Mojito

- 4cl fehér rum
- 1 dash(öntet) Angustura
- 2cl Cukorszirup
- 6cl Szódavíz
- Fél Lime leve
- 4 Mentaág

Tegyük Collins-os pohárba a mentaleveleket, és öntsük rá a Cukorszirupot. Törőfával vagy egy kanál végével őröljük fel a mentaleveleket ahogy tudjuk.Facsarjuk bele a lime-ot és töltsük fel félig jéggel. töltsük rá az Angosturát és a rumot. Töltsük rá a szódavizet és óvatosan keverjük meg. Rakjunk bele Lime szeleteket és kínáljuk szívószállal. Az ital Kubában született az 1920-as években. a Szesztilalom miatt a szigetekre látogató turisták közt ekkor tett nagy népszerűségre, és indult el világhódító útjára. Az ital alkoholtartalma 14-16%.


Pina Colada

- 4cl Fehér rum
- 4cl Kókuszkrém (vagy helyette 2cl kókuszlikőr és 2cl tejszín)
- Ananászlé

A hozzávalókat beletöltjük a Shakerbe, összerázzuk, és Hurrikán pohárba szűrjük. Koktélcseresznyével, egy gerezd ananásszal díszítjük és szívószállal kínáljuk. Ha a rum helyett vodkát használunk akkor a Chi-Chi nevű koktélt készítettük, ha emellé még 2cl Blue Curacao-t is teszünk akkor Swimming Pool-t kapunk. A koktél alkoholtartalma 12-17%


Planters Punch

- 4cl Fehér Rum
- 2cl Barna rum
- 1cl Grenadine
- 4cl Narancslé
- 2cl Citromlé
- 4cl Ananászlé

A hozzávalókat tegyük Shakerbe, majd jól rázzuk össze. Szűrjük Highball pohárba. Díszítsük narancskarikával, ananászszelettel, vagy koktélcseresznyével. A Grenadine arányának növelésével vagy cukorszirupra cserélésével édesíthetem a koktélt, illetve a narancslé helyett használhatok kesernyésebb gyömölcsleveket is.Az ital alkoholtartalma 11-14%.


Suburban

- 2cl Barna Rum
- 4cl Whisky
- 1 dash Angostura
- 1 dash Tripple Sec
- 4 cl Vörösbor (lehetőleg portói)

 A hozzávalókat tegyük shakerbe, jó erősen rázzuk össze, majd szűrjük Old fashioned pohárba. Az ital alkoholtartalma 25-35%.


Wiki-Waki-Woo

- 2cl Fehér rum
- 2cl 72%-os rum
- 2cl Vodka
- 2cl Tequila
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Amaretto
- 3cl Ananászlé
- 3cl Feketeribizlilé

A hozzávalókat beleöntjük a Shakerbe, jól összerázzuk, majd egy Collins-os pohárba töltjük. Ha tudunk szerezni Tiki poharat az még jobban mutat. Ananászszelettel díszítjük. Az ital alkoholtartalma 20-22%


Zombie

- 4cl Fehér Rum
- 3cl Barna Rum
- 3cl Stroh rum (80%)
- 1 dash Angostura
- 5cl Narancslé
- 2cl Citromlé
- 5cl Ananászlé
- 1 teáskanál cukor

A hozzávalókat öntsük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Hurrikán pohárba. Díszíthetjük ananásszal, naranccsal, koktélcseresznyével, esetleg mentalevéllel. A recept állítólag egy Don Beach nevű bártulajdonostól származik, aki egyik barátjának keverte először az italt. Az illető az este alatt hármat is megivott belőle, és másnap azt mondta tulajnak hogy inkább volt hulla mint élő. Azóta ez a koktél neve. Az ital alkoholtartalma 22-28%.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik