Vodka alapú koktélreceptek

 (Alabama Slammer, Apple Back, Apple Martini,  Apricot LadyBlack Eye, Black RussianBloody Mary, Blue Lagoon, Blue Stripe, Bull ShotCaipiroschka, Climax, Cocolate Martini, Cosmopolitan, Cranberry Kick, God Mother, Hawaiian Vodka, Holy Bucket, Long Island Ice TeaLove Potion, Kamikaze, Muscow Mule, Papaya CoolerPepper Eater, Pink Caddilack, Pinka Linka, Purple Passion, Rainbow Passion, Salty Dog, Screaming Orgasm, Screwdriver, Sea Breeze, Sex on The Beach, Soviet, Snow Way, Strawberry MartiniT.G.Melone,  Vodka Cooler, Vodka Diablo,Vodka G. Fresh, Vodka Martini,  Woo-Woo)


 

Alabama Slammer

- 3cl Vodka
- 2cl Amaretto
- 2cl Southern Comfort
- 12cl Narancslé
- 1cl Grenadine

A hozzávalókat tegyük egy Collins-os pohárba, keverjük meg, majd díszítsük narncskarikával, koktélcseresznyével, kínáljuk szívószállal.


 

Apple Back

- 4cl Vodka (Smirnoff ha lehet)
- 1dl Almalé
- 1dl Gyömbér

A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba, keverjük meg, és kínáljuk szívószállal.


 

Apple Martini

- 4cl Vodka
- 2cl tripple Sec
- 1 cl Alma likőr

A hozzávalókat Shakerbe tesszük, majd jól összerázzuk, végül koktélospohárba szűrjük.


 

Apricot Lady

- 2cl Vodka
- 2cl Sárgabarack likőr
- 14cl Narancslé
- 6cl Bitter lemon

A hozzávalókat a bitter nélkül tegyük a shakerbe, majd jól rázzuk össze, szűrjük Collins-os pohárba. Ezután töltsük rá óvatosan a bittert. Díszítsük grapefruitszelettel és egy friss eperrel, kínáljuk szívószállal. A bitter lemon hivatalosan lime-héjból készült alkoholmentes ital. Magyarországon a Schweppes citrom a legelterjedtebb, hasonló ízhatású ital.


Black Eye

- 2cl St. Hubertus
- 3cl Vodka
- Kóla a felöntéshez

Töltsük egy Collins-os pohár aljára a vodkát és a hubertust, tegyünk rá jégkockákat, limeszeletekkel keverve, majd végül öntsük fel kólával. Citromkarikával díszítsük és szívószállal kínáljuk. Ha hidegebb italra vágyunk akkor a hubertust és a vodkát shakerben jéggel is összerázhatjuk, és a lehűlt alkoholt tegyük a lehűtött kólával feltöltött jeges pohárba.
Black Russian

- 5cl Vodka
- 2cl Kahlua (kávélikőr)

A hozzávalókat öntsük egy Old Fashioned pohárba, keverjük meg. Ha teszünk hozzá még 2cl tejszínt is akkor White Russian-t kapunk, Ha a kávélikőrt charry brandy-re cseréljük akkor Red Russian-t, mentalikőrt adva hozzá Green Russian- t kapunk. Az ital alkoholtartalma 20-26%


Bloody Mary

- 6cl Vodka
- 2cl Citromlé
- 12cl Paradicsomlé
- Worcester Sheir szósz
- Tabasco szósz
- Bors
- Zellersó

A hozzávalókat öntsük bele egy shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Díszítsük egy zellerszállal, és kínáljuk szívószállal.


Blue Lagoon

- 4cl Vodka
- 2cl Tropical Blue
- 16cl Limonádé (vagy Sprite)

A hozzávalókat öntsük bele egy Highball vagy Collins pohárba, keverjük meg, majd kínáljuk szívószállal.


Blue Stripe

- 3cl Vodka
- 2cl Blue Curaco
- 1,5dl Narncslé
- 1cl friss citromlé

Az alkoholmentes hozzávalókat töltsük egy Collins-os pohár aljára, az alkoholosokat pedig shakerbe. Jól rázzuk össze, majd szűrjük hozzá a többihez a pohárba. Díszítsük dinnyecikkel, és kínáljuk szívószállal.


Bull Shot

- 6cl Vodka
- 2cl Citromlé
- 12 cl Erőleves

A hozzávalókat egy Collins-os pohárba töltöm, és megkeverem. Igen jól olvassátok. erőleves. nem tudom ki találta ki ezt a koktélt, de lenne hozzá egy-két keresetlen szavam. Mindenesetre vannak akik isszák, szerintem elvetemült dolog. Kísérletezzen akinek van kedve.


Caipiroschka

- 5cl Vodka
- 1 Lime gerezdekre vágva
- 1-2 teáskanál barnacukor

A cukrot öntsük egy Old Fashioned pohár aljára, és törjük rá a limegerezdeket. Tegyünk rá jégkockákat és öntsük fel a vodkával. Díszítsük koktélcseresznyével és mentalevéllel.


Climax

- 2cl Vodka
- 2cl Amaretto
- 2cl Fehér kakaólikőr

A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze. Ezután szűrjük egy koktélospohárba, és kész is.


Cocolate Martini

- 4cl Vodka
- 2cl Csokoládélikőr

A hozzávalókat tegyük shakerbe és jól rázzuk össze. Ezután készítsünk csokikrusztát egy koktélos pohár peremére, majd szűrjük bele az italt. Díszítsük koktélcseresznyével. Az ital alkoholtartalma 21-27%


Cosmopolitan

- 4cl Vodka
- 1cl Tripple Sec
- 1cl Citromlé
- 1cl Áfonyalé

A hozzávalókat öntsük bele a shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélospohárba. Díszítsük koktélcseresznyével.


Cranberry Kick

- 2cl Vodka
- Fél lime leve
- 8cl Áfonyalé

A hozzávalókat öntsük egy Highball pohárba, és keverjük meg. Díszítsük limeszelettel, és kínáljuk szívószállal. Az ital alkoholtartalma 6-7%.


God Mother

- 5cl Vodka
- 2cl Amaretto

A hozzávalókat öntsük bele egy koktélospohárba, majd óvatosan keverjük össze. Díszítsük koktélcseresznyével.


Hawaiian Vodka

- 6cl Vodka
- 2cl Narancslé
- 2cl Ananászlé
- 2cl Citromlé
- 1 teáskanál Grenadine

A hozzávalókat tegyük Shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Old Fasioned pohárba. Díszítsük narancskarikával. Az ital alkoholtartalma 15-19%


Holy Bucket (vagy Full Moon)

- 1-2 üveg Vodka (0,7l-es)
- 3 üveg Édes pezsgő
- 12 doboz energiaital.

A hozzávalókat öntsük bele egy nagyobb vödörbe vagy lábosba, és keverjük meg kissé. Dobjunk bele narancsszeleteket, vagy koktélcseresznyét, esetleg ananászdarbokat, valamint rengeteg szívószálat. A vodka mennyiségét asszerint változtassuk hogy mennyire akarunk alkoholmámoros állapotokat. Az italt házibulikba, és ivóversenyekhez kifejezeten ajánlom. Alkoholtartalma 10-35% (vodkamennyiség függvénye)


Long Island Ice Tea

- 2cl Vodka
- 2cl Fehér rum
- 2cl Gin
- 2cl Tequila
- 2cl Tripple Sec
- fél Citrom leve
- Splash Kóla

A hozzávalókat a kóla kivételével öntsük bele egy Collinsos pohárba, a jég közé tegyük a lime héjakat, majd keverjük meg. Ezután öntsük fel kólával. Díszítsük limekarikával, koktélcseresznyével, esetleg mentaszárraal, és kínáljuk szívószállal.


Love Potion (L.A)

- 1cl Vodka
- 4cl Bailey-s
- 1cl Amaretto
- 1cl Grenadine

A hozzávalókat tegyük shakerbe a Bailey's kivételével, majd jól rázzuk össze, és szűrjük koktélos pohárba. Ezután öntsük bele a bailey's-t. A koktél Lajsz András receptje.


Kamikaze

- 2cl Vodka
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélos pohárba.


Muscow Mule

- 4cl Vodka
- 2cl Limelé
- Gyömbér a felöntéshez

A lime-ot és a vodkát tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük Collins-os pohárba.  Ezután öntsük fel gyömbérrel. Díszítsük Limeszelettel, és kínáljuk szívószállal. Az ital történetéhez tartozik hogy ezzel sikerült a vodkát megkedveltetni a whiskyhez szokott amerikában. Smirnoff, és egy a csőd felé tartó gyömbérgyáros találmánya


Papaya Cooler

- 4cl Vodka
- 1cl papaya szirup
- 2 gerezd lime leve
- 6cl Narancslé
- 6cl Grapefruitlé

A hozzávalókat a papaya nélkül öntsük shakerbe majd rázzuk össze, utána pedig szűrjük egy Collins-os pohárba. A végén öntsük rá a papaya szirupot és hagyjuk leülepedni a pohár alján. Díszítsük koktélcseresznyével, és narancsszelettel. Kínáljuk szívószállal. Ha jégkása szerűen szeretnénk az italt, akkor készítsük blenderben, de úgy hogy egy kevés jeget előre feldarálunk, és a grenadinnal a pohár aljába tesszük, mert a jégkásán nem fog átfolyni a grenadine


Pepper Eater

- 1cl Csípős Vodka
- 2cl Tequila
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Narancslé
- 2cl Áfonyalé

A hozzávalókat öntsük egy shakerbe majd rázzuk fel, végül szűrjük egy Old Fashioned-es pohárba. Díszítsük egy pirospaprikával amit meg is ehetünk a végén. Tipikusan az elvetemült emberek itala. Alkoholtartalma 17-22%.


Pink Caddilac

- 3cl Vodka
- 1cl Amaretto
- 1cl Eperszirup
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd miután jól összeráztuk, szűrjük koktélos pohárba. Az ital Elvis Presley kedvenc itala volt.


Pinka Linka

- 3cl Vodka
- 2cl Barack likőr
- 2 gerezd lime leve
- 1 kanál vaníliás cukor
- Piros Grapefruitlé a feltöltéshez

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Díszítsük narancs vagy grapefruitkarikával, kínáljuk szívószállal. Ha ütősebb hatást szeretnénk, használhatunk pálinkát is a likőr helyett.


Purple Passion

- 2cl Vodka
- 2cl Grapefruitlé
- 2cl Szőlőlé
- 1cl Cukorszirup

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélos pohárba. Alkoholtartalma 9-12%


Rainbow Passion

- 3cl Vodka
- 1dl Narancslé
- 1 cl Grenadine
- 1 gerezd Lime leve
- 2cl Blue Curacao

Egy Hurrikán pohár aljára öntsük be a narancs és limelevet, majd keverjük meg. Ezután öntsük bele a grenadine-t és hagyjuk leülepedni az alján. Óvatosan rakjuk bele a jégkockákat anélkül hogy a grenadine felkavarodna. Tegyük félre a poharat, és a vodkát a curacaoval tegyük egy shakerbe, jól rázzuk össze, majd óvatosan szűrjük rá a narancsleves keverékre. Ha minden jól megy egy a szivárvány színeiben pompázó italt kapunk. Díszítsük koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal.


Salty Dog

- 4cl Vodka
- 1 teáskanál Citromlé
- 4cl Grapefruitlé
- csipetnyi só.

Egy Old fashioned pohár peremére készítsünk sókrusztát, majd öntsük bele a hozzávalókat és keverjük meg. Az ital alkoholtartalma 15-18%.


Screaming Orgasm

- 2cl Vodka
- 2cl Bailey's
- 2cl Amaretto
- 2cl Tejszín
- 2cl tej.

A hozzávalókat a Bailey's kivételével, zúzott jéggel tegyük blenderbe, turmixoljuk össze, majd öntsük egy Borospohárba. A végén "buggyantsuk" bele a Bailey's-t, Díszítsük koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal. Az ital alkoholtartalma 14-17%


Screwdriver

- 6cl Vodka
- 12 cl Narancslé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze, végül szűrjük Collins-os pohárba. Díszítsük narancskarikával, koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal. Az ital tulajdonképpen a közkedvelt Vodkanarancs "tudományos" neve. Ha teszünk hozzá 2cl Barack likőrt Fuzzy Nabel-t készítetünk, ha 1cl Gallianao kerül bele akkor Harvey Wallbanger lesz a neve, Ha viszont 1cl amarettot rakunk bele máris Yellow Aarrow néven tisztelhetjük az italt. 


Sea Breeze

- 6cl Vodka
- 4cl Grapefruitlé
- 10cl Feketeribizlilé

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Díszítsük grapefruit szelettel, koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal.


Sex On The Beach

- 4cl Vodka
- 2cl Barack likőr
- 6cl Narancslé
- 6cl Feketeribizlilé

A likőrt és a narancslevet öntsük bele egy Collinsos pohárba, és keverjük meg. A vodkát a feketeribizlivel shakerben rázzuk össze, majd óvatosan szűrjük rá úgy a narancslére hogy ne keveredjenek el. Díszítsük narancsszelettel, kínáljuk szívószállal.


Soviet

- 4cl Vodka
- 2cl Száraz Vermut

A hozzávalókat tegyük egy Old Fashioned pohárba, keverjük meg, és fogyasszuk. Az ital alkoholtartalma 25-31%.

 


 

Snow Way

- 4cl Vodka
- 4cl Ananászlé
- 80g Vaníliafagylalt
- 2cl Karamell öntet

A hozzávalókat tegyük turmixgépbe a karamell kivételével, majd röviden forgassuk meg. Öntsük egy öblös pohárba, majd óvatosan díszítsük a tetejét a karmellel.

 


 

Strawberry Martini

- 4cl Vodka
- Fél Lime leve
- 2cl Grenadine
- 3 eper

Tegyük az epret a shaker aljára és zúzzuk össze törőfával. Ezután öntsük bele a hozzávalókat, jól rázzuk össze, és szűrjük koktélospohárba. Díszítsük eperdarabbal. Az ital alkoholtartalma 20-30%


T.G. Melone

- 6cl Vodka
- 2cl Melone szirup (sárgadinnye)
- 1cl Tropical Blue szirup
- 1cl Tejszín
- izlés szerint ananászlé vagy narancslé a felöntéshez

A hozzávalókat tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük egy Collins-os pohárba. Kínáljuk szívószállal. a koktél Tóth Géza receptje.


 Vodka Cooler

- 4cl Vodka
- Créme de cassis likőr
- 1cl Cukorszirup
- 1-2 gerezd Citrom leve
- 2 szem friss eper


Vodka Diablo

- 4cl Vodka
- 2 gerezd Lime
- 1cl Ribizke szirup
- Gyömbér a feltöltéshez.

A Lime levét facsarjuk egy Collins-os pohárba, majd a héjakat a jégkockával vegyítve tegyük rá. öntsük fel vodkával, és gyömbérrel, majd keverjük meg. Végül öntsük óvatosan a közepéhez a szirupot, akár a vendég előtt, és hagyjuk lefolyni a pohár aljára. Díszítsük limeszelettel, és kínáljuk szívószállal.


Vodka G. Fresh

- 5cl Vodka
- 2-3 gerezd piros Grapefruit
- Tonic a felöntéshez

Egy Collinsos pohár aljára facsarjuk a grapefruit levet, és a gerezdeket a jéggel vegyítve a pohárba lapátoljuk, ráöntjük a vodkát és a tonicot, majd elkeverjük. Grapefruitszelettel díszítjük, szívószállal kínáljuk.


Vodka Martini

- 6cl Vodka
- 1cl Édes Vermut

A hozzávalókat tegyük keverőpohárba, óvatosan keverjük meg, majd szűrjük koktélos pohárba. Az ital James Bond kedvence a filmekben, ám kerüljük el a Hollywood-i észkombájnok találmányát és soha ne rázzuk fel ezt az italt, ugyanis egy átlátszatlan valamit kapunk, ami még csak véletlenül sem emlékeztet az italra.


Woo-Woo

- 3cl Vodka
- 2cl Barack likőr
- Áfonyalé a felöntéshez

A hozzávalókat tegyük shakerbe, majd jól rázzuk össze. Végül szűrjük Collins-os pohárba vagy amerikai módi szerint több shot-os pohárba. A likőr helyett használhatunk pálinkát is, ha ütősebb hatásra vágyunk. 

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik