Tequila alapú koktélok

(Blue Tequila, Border Crossing, Brave Bull, California Dream, EarthquakeEldorado, Gentle BullIcebreaker, Margarita, Mexicano, Mexicola, Pink TaccoPoker FaceShady Lady, Take Five (L.A) TBT, Tequila Moonrise, Tequila Sunrise, Viva Villa )


Blue Tequila

- 3cl Tequila
- 3cl Blue Curacao

Öntsük egy felespohárba a Blue Curacao-t majd hogy ne keveredjen, óvatosan építsük rá a tequilát is. Az ital alkoholtartalma 28% körüli.


Border Crossing

- 4cl Tequila
- Splash Kóla 
- 1cl Limelé
- 1 cl Citromlé

A collinsos pohárba tegyünk jégkockát, öntsük bele a tequilát, a citrom és a limelevet, majd öntsük fel a kólával, keverjük össze. Rakjunk bele szívószálat, díszítsük limemal és esernyővel. A Boarder Crossing egy viszonylag fiatal koktél. az 1970-es években a tequila "felfedezésének" idején terjedt az USA-ban. Valószínűleg a Cuba Libre-ből alakult ki mint ahogy a Freddy Fudpucker a Harvey Wallbangerből. Az ital alkoholtartalma 10-11%


Brave Bull

- 2cl Tequila
- 2cl Kávé
- 2cl Citromlé

A hozzávalókat egy shot-os pohárba öntöm és megkeverem. Az ital alkoholtartalma 20-22%.


California Dream

- 4cl Tequila
- 1cl Száraz vermut
- 1cl Édes Vermut

Rakjuk a Shakerbe a tequilát és a vermutokat. Rázzuk össze, majd szűrjük koktélospohárba. Díszítsük egy szem koktélcseresznyével. Az ital alkoholtartalma 21-29%.


Earthquake

- 6cl Tequila
- 1 dash Grenadine
- 1 dash Orange Bitter (keserű)
- Eper

A hozzávalókat az eperrel egy blenderbe töltjük, törtjéggel összeturmixoljuk, majd egy Old Fashioned pohárba szűrjük, és kész is. Szívószállal kínáljuk. Az ital alkoholtartalma 17-19%.


Eldorado

- 6cl Tequila
- 4cl Citromlé
- 1 teáskanál méz

Töltsük a citromlevet a tequilával a shakerbe. Rázzuk össze, majd szűrjük collinsos pohárba. Öntsük hozzá a mézet, és hagyjuk hogy leülepedjen az aljára. Ezután óvatosan kavarjuk fel, hogy eloszoljon. Használhatunk porcukrot vagy cukorszirupot is édesítésre azonban akkor ezeket a shakerbe kell rakni a többivel. Az ital alkoholtartalma 17-22%


Gentle Bull

- 2cl Tequila
- 2cl Kahlua (kávélikőr)
- 2cl Tejszín

A kahlua-t töltsük a shot-os pohár aljába, óvatosan rétegezzük rá a tequilát, majd végül a tejszínt. (a tequilának és a tejszínnek is jól behűtve kell lennie) Az ital alkoholtartalma 20-22%


Icebreaker

- 4cl Tequila
- 2cl Tripple Sec
- 2cl Grenadine
- 5cl Grapefruitlé

Tegyünk tört jeget a turmixba, öntsük hozzá a hozzávalókat, majd alacsony fokozaton turmixoljuk 10-12 másodpercet. Szűrjük Sour pohárba, és kínáljuk díszítés nélkül. Az ital alkoholtartalma 15-19%.


Margarita

- 4cl Tequila
- 2cl Triple Sec
- 1cl Limelé

Készítsük sókrusztát a koktélospohár szélére. A hozzávalókat shakerben jól rázzuk össze, majd szűrjük a pohárba. Ha Frozen Margarita-t akarunk csinálni, akkor a hozzávalókat törtjéggel blenderbe tesszük, összeturmixoljuk és a jégkásás italt az koktélospohárba tesszük. Az ital alkoholtartalma 27-29%.

 


Mexicano

- 4cl Tequila
- 1cl Grenadine
- 1cl Citromlé
- 2cl Ananászlé

A hozzávalókat rázzuk össze a shakerben, majd szűrjük a koktélospohárba. Díszítés nélkül kínáljuk. Az ital alkoholtartalma 15-21%.


Mexicola

- 6cl Tequila
- 1cl Limelé
- Kóla a felöntéshez

Különösebb magyarázatot nem igényel. Collinsos pohárba citrommal. Az ital alkoholtartalma 10-12%

 


Pink Tacco

- 5cl Tequila
- 1cl Grenadine
- 1cl Tejszín

A hozzávalókat Shakerben összerázzuk, majd koktélospohárba töltjük. Az ital alkoholtartalma 17-19%.


Poker Face

- 3cl Tequila
- 2cl Tripple Sec
- 12cl Ananászlé

A hozzávalókat töltsük egy Collins-os pohárba, majd keverjük meg. Díszítsük limeszelette, kínáljuk szívószállal. Az ital alkoholtartalma 9-11%.


Shadi Lady

- 3cl Tequila
- 3cl Melone Likőr (sárgadinnye)
- 12cl Grapefruitlé

A hozzávalókat Shakerben összerázzuk, és Collinsos pohárba szűrjük. Narancsszelettel és szívószállal kínáljuk. Az ital alkoholtartalma 10-12%

 


Take Five

- 4cl Tequila
- 2cl Őszibaracklikőr
- 1cl Blue Curacao
- 12 cl Grapefruitlé

A hozzávalókat egy Collinsos pohárba töltjük, majd megkeverjük. Narancs vagy Grapefruit karikával díszíthetjük, szívószállal kínáljuk. Az ital Lajsz András receptje. Alkoholtartalma 10-12%

 


TBT

- 2cl Tequila
- 1cl Tripple Sec
- 1cl Banánlikőr

Öntsük egy felespohárba a tequilát, óvatosan, hogy ne keveredjenek, rétegeljük rá a banánlikőrt, majd hasonlóan óvatosan a Tripple Sec-et. Ha minden jól megy egy színtelen-sárga-színtelen rétegződésű italt kapunk. Az ital alkoholtartalma 35% körüli.


Tequila Moonrise

- 6cl Tequila
- 2cl Fehér Rum
- 2cl Barna Rum
- 4cl Sör
- 1 Teáskanál cukorszirup
- 1cl Limelé
- 1cl Citromlé

A sör kivételével tegyük a hozzávalókat a shakerbe rázzuk fel, majd töltsük Collins-os pohárba. Öntsük fel sörrel, kínáljuk szívószállal. Az ital alkoholtartalma 21-25%.


Tequila Sunrise

- 4cl Tequila
- 3cl Grenadine
- 12cl Narancslé

Töltsük meg a Collinsos poharat jéggel, majd öntsük bele a tequilát, majd a narancslevet. Ezután a közepére öntsük be a Grenadint és hagyjuk leülepedni az alján. Ezután ha óvatosan megkeverjük elérhetjük a "sunshine hatást" azaz hogy szép sárga-vörös átmenetet kapunk. Díszítsük narancskarikával és koktélcseresznyével. Ha a narancsléből csak feleennyit használunk és a maradékot ananászlével öntjük fel akkor Florida Sunshine-t kapunk. Ha a Grenadine helyett cukorszirupot használunk akkor az Ambassador nevű koktélt kapjuk. Az ital alkoholtartalma 10-12%.

 


Viva Villa 

- 4cl Tequila
- 1cl Limelé
- 2cl Cukorszirup
- 1cl Citromlé 

Készítsünk cukorkrusztát a koktélospohár szélére. A shakerbe tegyük a hozzávalókat, és rázzuk össze. Szűrjük bele a koktélospohárba.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik