Egyedi alapú koktélreceptek 2

(Pezsgő, Red-Bull, Vilmos,) 

Pezsgős koktélok

(Angel Fizz, Eperney Supreme, Frech 75, Green Sex Machine, Kán-Kán, P.A.S.S, PS: Love)


Angel Fizz

- 2cl Zwack Málna Nemespálinka
- 1cl Málnaszirup
- Édes pezsgő a felöntéshez (Moet & Chandon)

A hozzávalókat a pezsgő nélkül, tegyük shakerbe, jól rázzuk össze, szűrjük pezsgős flőtébe, majd öntsük fel a pezsgővel. Díszítsük egy málnadarbbal, esetleg eperrel

 


Eperney Supreme

- 2cl Körtelikőr
- 1cl Passion Fruit szirup
- Édespezsgő a feltöltéshez

Shakerben rázzuk össze a szirupot a körtelikőrrel, szűrjük pezsgős flőtébe, majd öntsük fel a pezsgővel. Díszítsük körteszelettel.

 


Frech 75

- 3cl Gin
- 2cl Citromlé
- 2cl Cukorszirup
- 1-2cl Abszinth
- Édes pezsgő a feltöltéshez

A gint, a citromlevet és a cukorszirupot sékerben jéggel összerázzuk, pezsgős flőtébe szűrjük. Ezután felöntjük pezsgővel, és a tetejére óvatosan ráöntjük az abszintot.

 


Green Sex Machine

- 3cl Dinnyelikőr
- 1 gerezd citrom leve
- Édes pezsgő a feltöltéshez

A likőrt és a citromlevet shakerben rázzuk össze, szűrjük pezsgősflőtébe, majd öntsük fel a pezsgővel. Díszítésképp ejtsünk egy koktélcseresznyét a pohárba.

 


Kán-Kán

- 2cl Passoa Likőr
- 2cl Áfonyalé
- Édes pezsgő a felöntéshez

A likőrt az áfonyalével shakerben rázzuk össze, szűrjük pezsgős flőtébe, majd öntsük fel a pezsgővel. Ehető virággal díszítsük.

 


P.A.S.S

- 3cl Édes pezsgő
- 4cl Vodka
- 1cl Creme de cassis
- 2cl Grapefruitlé

A hozzávalókat egy Old Fashioned-es pohárba öntjük, fontos hogy a Creme de cassis a végén kerüljön bele. Díszítsük pár szem szederrel.

 


PS: Love

- 3cl Parfait Amour
- 2cl friss citromlé
- Édes pezsgő a felöntéshez

A likőrt a citromlével rázzuk össze shakerben, szűrjük pezsgős flőtébe, majd öntsük fel pezsgővel. Díszítsük ribizkével.

 


Koktélok Red Bullal

(Vibe Alive, XBull, Red Fusion, Passionista, Rocktail, Red Bull Mojito, Dubble Bull, R.B.Sling)


Vibe Alive

- 2 Gerezd Pink Grapefruit, héjastul
- 2 Gerezd Lime
- 1cl Mandulaszirup
- Red Bull a felöntéshez

A pohárban a belenyomott limeot és pink grapefruitot egy picit megnyomkodjuk törőfával, hozzáadunk kockajeget, rátöltjük a mandulaszirupot, feltöltjük az egészet Red Bull-lal, majd bárkanállal összekeverjük a koktélt. Grapefruit szeletel díszítjük, és szívószállal kínáljuk.

 


XBull

- 3-4 cl Unicum Next
- Red Bull a felöntéshez

Az Unicumot jégre töltjük, feltöltjük Red Bull-lal és bárkanállal átkeverjük. Narancsszelettel díszítjük, szívószállal kínáljuk

 


Red Fusion

- 2 Gerezd Lime
- 1cl Bodzaszirup
- 3cl Áfonyalé
- Red Bull a felöntéshez

A pohárba belenyomjuk a lime-ot , telerakjuk kockajéggel, rátöltjük a bodzaszirupot és az áfonyalevet majd feltöltjük a Red Bull-lal, az egészet bárkanállal átkeverjük. Díszítsük limeszelettel, és kínáljuk szívószállal.

 


Passionista

- 3cl Fehér Rum
- 2cl Passion Fruit püré
- 3cl Almalé
- Red Bull a felöntéshez

Az első három komponenst shakerben sok jéggel összerázzuk, majd a pohárba jégre töltjük (fontos, hogy szép habos legyen az ital). Feltöltjük Red Bull-lal, és lazán bárkanállal átkeverjük. Díszítsük limeszelettel, és kínáljuk szívószállal.

 


Rocktail

- 3cl Vodka
- 3cl Eperpüré
- 1cl Passion Fruit szirup
- 2 Gerezd Lime
- Red Bull a feltöltéshez

Red Bull kivételével a komponenseket shakerben jéggel összerázzuk, majd a pohárba tört jégre szűrjük, és felöntjük Red Bull-lal. Legvégül bárkanállal könnyedén átkeverjük. Díszítsük limeszelettel, és kínáljuk szívószállal.

 


Red Bull Mojito

- 4cl fehér Rum
- 4 Gerezd Zöldcitrom
- 8-10 Mentalevél
- 1cl cukorszirup
- Red Bull a felöntéshez

A limeokat és a mentaleveleket törőfával összezúzzuk, rátöltjük a cukorszirupot, majd a poharat jéggel merjük tele. Feltöltjük Red-Bull-lal, és bárkanállal átkeverjük. Díszítsük mentaággal, és kínáljuk szívószállal

 


Dubble Bull

- 5cl Zubrowka
- 1 Gerezd Lime
- Red Bull a felöntéshez

A kifacsart lime gerezdekre jeget lapátolunk, erre adagoljuk a bölényfüves vodkát, majd feltöltjük Red Bull-lal, legvégül bárkanállal összekeverjük. Díszítsük mentaággal, és kínáljuk szívószállal.

 


R.B.Sling

- 3cl Vaníliás Vodka
- 1cl Passion Fruit szirup
- 2 Gerezd Lime
- Red Bull a felöntéshez

A limeokat a pohárba facsarjuk, és a darabkákat a pohárban hagyjuk, majd jéggel merjük tele poharat, és erre adagoljuk a vaníliás vodkát, valamint a szirupot. Red Bull-lal feltöltjük, és bárkanállal átkeverjük. Díszítsük vaníliarúddal, és kínáljuk szívószállal

 


Vilmoskoktélok

(Apassionada, Apple Dream, Big WillyDaddy Cool, Flyin' White Rabbit, Fresh Willy, Ginger&Fred, Honeymoon, Lychee Love, Pear Portion, Red AngelSweetheartTropical Sun, Vilmos Caipirinha, Vilmos Sour, Vilmos Sunrise, Vilmotion)


Apassionada

- 4cl Vilmos
- 1cl Passion Fruit szirup
- 1-2 Gerezd Lime
- Zöldalmalé (fontos hogy zöld legyen)

Egy Collins-os pohárba törjük össze a lime darabokat, tegyük rá a jeget, és öntsük hozzá a többi hozzávalót. Dízsítsük limelevéllel, és kínáljuk szívószállal.

 


Apple Dream

- 4cl Vilmos
- 3cl Almalé
- 1cl Fahéj szirup (vagy őrölt fahéj, és porcukor)

A hozzávalókat shakerben rázzuk jól össze, majd szűrjük koktélpohárba. Díszítsük almareszelékkel, vagy egy gerezd fahéjjal.

 


Big Willy.

- 4cl Mézes Vilmos
- 2dl Almalé
- Gerezd lime

Egy Collin-os poharat teletöltünk jégkockával, ráöntjük a vilmost, ráfacsarjuk a limeot majd feltöltjük almalével. Díszítsük almacsillaggal vagy szívvel.

 


Daddy Cool

- 4cl Vilmos
- Fél Lime
- 4cl Almalé
- 4cl Gyömbér

A lime-levét facsarjuk bele egy Old Fashioned-es pohárba, ezután töltsük fel törtjéggel, öntsük rá a vilmost, az almalevet és a gyömbért. Keverjük meg párszor, díszítsük mentalevéllel. Feldobhatjuk a koktélt némi ribizliszirup hozzáadásával, pár csepp tetszés szerint.

 


Flyin' White Rabbit

- 4cl Vilmos
- 2dl Grapefruitlé
- 1 gerezd Lime
- 1 dash Grenadine

A pohárba facsarjuk bele a Lime levét, öntsük rá a vilmost, majd végül a grapefruit levet. Mindezt Collins-os pohárban műveljük, és a végén ráöntjük a grendaine-t. Limeszelettel díszítsük, és szívószállal kínáljuk.

 


Fresh Willy

- 4cl Vilmos
- 2dl Tonic
- 1 Gerezd lime

Collinsos pohárba öntsük bele a Vilmost, dobjunk rá 4-5 jégkockát, majd öntsük fel a toniccal, és csavarjuk bele a lime levét. Díszítsük lime-al vagy mentaággal.

 


Ginger&Fred

- 4cl Vilmos
- 1-2 Gerezd lime
- Gyömbér a felöntéshez
- 1cl Cassis szirup (vagy ribizli)

A lime-ot facsarjuk egy Collins-os pohár aljába, és a gyümölcsöt is hagyjuk benne. Ezután tegyük rá a jeget, majd öntsük fel a vilmossal, és a gyömbérrel. Óvatosan keverjük meg. Ezután öntsük hozzá a szirupot, ami a pohár aljára érve fog díszelegni amíg a vendég fel nem kavarja. Koktélcseresznyével díszítjük, szívószállal kínáljuk.

 


Honeymoon

- 3cl Mézes Vilmos
- 2cl Körtelé
- Száraz pezsgő a felöntéshez

A hozzávalókatrakjuk shakerbe a pezsgő nélkül, majd jól rázzuk össze. Szűrjük pezsgőspohárba, és öntsük fel száraz, félszáraz pezsgővel.

 


Lychee Love

- 4cl Vilmos
- 2 Licsi
- 2 gerezd Limelé
- 1 kanál porcukor

A licsit törjük bele a shakerbe törőfával, majd tegyük hozzá a többi hozzávalót, jól rázzuk össze, majd végül szűrjük teaszűrőn át egy koktélospohárba.

 


Pear Portion

- 5cl Mézes Vilmos
- 10cl Vilmoskörtelé

A hozzávalókat öntsük egy Collins-os pohárba, majd jól keverjük meg.

 


Red Angel

- 2 Friss Eper
- 4cl Mézes Vilmos
- 1cl Cukorszirup
- Áfonyalé a feltöltéshez

A Collins-os pohár alján törjük össze az epret, öntsük rá a cukorszirupot (vagy esetleg barnacukrot is használhatunk), majd tegyünk rá törtjeget és pár jégkockát. Végül öntsük fel a többi hozzávalóval.

 


Sweetheart

- 2cl Hennessy
- 2cl Mézes Vilmos
- 3cl Körtelé
- 1cl Cukorszirup

A hozzávalókat töltsük shakerbe, jól rázzuk össze, majd szűrjük koktélospohárba.

 


Tropical Sun 

- 4cl Vilmos
- 2 Gerezd Lime leve
- 2cl Kiwi szirup
- Ananászlé a feltöltéshez
- 1 dash Ribizlilé

A hozzávalókat a ribizli kivételével tegyük shakerbe, rázzuk össze majd szűrjük Collins-os pohárba, annyit hogy maradjon 1-2 ujjnyi hely a ribizlilének. Bárkanállal rétegezzük rá a ribizlit, majd díszítsük koktélcseresznyével, kínáljuk szívószállal.

 


Vilmos Caipirinha

- 5cl Vilmos
- 1 Citrom
- 2-3 kanál méz

A citromot szeletekre vágjuk, és eltávolítjuk a zavaró magokat. Ezután Old Fashioned pohárba rakjuk és törőfával kifacsarjuk a levét. Ezután izlés szerint rakunk rá mézet. feltöltjük jégkockákkal, és ráöntjük a vilmost.Végül jól átkeverjük bárkanállal. Limelevéllel díszíthetjük, 1-2 szívószállal kínáljuk.


Vilmos Sour 

- 4cl Vilmos
- 1 tojásfehérje
- 1-2 kanál porcukor
- 1 gerezd Limelé
- 2 gerezd Citromlé

A hozzávalókat dobjuk bele a shakerbe, majd jól rázzuk össze, végül szűrjük borospohárba. Díszítsük koktélcseresznyével. 

 


Vilmos Sunrise

- 4cl Vilmos
- 2dl Narancslé
- 2db Jégkocka
- 2cl Grenadine

Öntsük egy Collins-os pohárba a vilmost, tegyünk rá két jégkockát, majd öntsük fel a narancslével. A végén tegyük bele a Grenadine-t. Ha édesebb koktélt akarunk akkor rakhatunk bele többet is. A Grenadine-t a Tequila Sunrise-hoz hasonlóan "effektelem". Díszítsük Limeszelttel, vagy narancskarikával, esetleg koktélcseresznyével, és kínáljuk szívószállal.

 


Vilmotion

- 4cl Vilmos
- 1cl Citromlé
- Körtelé a feltöltéshez.

A hozzávalókat Highball pohárba töltjük, majd keverjük fel az egészet bárkanállal. Díszítsük koktélcseresznyével és kínáljuk szívószállal.

Oldalmenü
Naptár
Szavazás
Milyen eddig az oldal?
Klassz, nekem tetszik
Jó, kíváncsi leszek rá ha kész lesz
Elmegy
Nem tetszik